Tuesday, August 25, 2009

Menyambut Ramadhan Di Kampung Halamanku

Sempena menyambut bulan ramadhan, Jumaat lepas aku mengikuti emak aku balik kampung... balik bertiga sahaja, almaklumlah papa kerja pasaraya ni weekend jangan harap ler dapat cuti. Tak dapat ler bersahur dan berbuka sekali ngan papa,,,sedihnyer
Entah mengapa ntah aku suka balik kampung, yerlah sapa tak suka balik kampung... Bagi aku balik kampung tu dapat menenangkan jiwa aku yang kekadang serabut ni.
Yerlah kat kampung gak aku letak kucing-kucing kesayangan ku... smua tu dibawah jagaan abah aku yang suka gak kat kucing.. sekarang ada 6 ekor smua kucing yang stop membiak dah,,huhuhu.. yerlah sejak aku dah beranak dua ni kan..tak mampu plak nak jaga mereka.


Emak aku plak suka menanam pokok-pokok bunga tu lagilah dapat menyegarkan mata dan mindaku ini...


Ha.. satu lagi buaian yang fiqa main ni tempat aku selalu beristirehat sejak aku bujang sampai laa ni,,, best dapat berbuai ni ...dengan angin sepoi-sepoi bahasa cewah

Ni lah atuk Fiqa... aksi akak Fiqa cam atuknyer... tengah khusyuk tengok tv tu

0 comments: