Thursday, October 29, 2009

Homemade frame from Sara-Darling

Ha dah sampai dah frame yg mama niza tempah dari sara-darling ni.....emmmm comei-comei, i like it...
Sesapa beminat meh ler tempah banyak lagi kraftangan buatan sendiri dari
sara ni...

Gambar adik afiq tak ade lagi,,nanti mama cuci letak kat magnetik frame ni yer...wat masa ni kita letak gambo akak fiqa dulu ek... ;)
TQ Sara

Wednesday, October 28, 2009

Adik afiq demam

Hari ni aku emergency leave...sayu nak tinggalkan adik afiq yg demam tu. Kira ni first time dia demam teruk ngan muntah2 ...Ni kije mama dia ni ler..semalam g check-up sepatutnyer demam takyah cucuk...ha ari ni dah demam teruk...tapi ni dah reda sikit tengahari ni...Doakan adik afiq cepat sembuh ek...

Tuesday, October 27, 2009

Hari ini

Emmm, tak tau nak letak tajuk ape....
Hari ni aku bawa adik afiq ke klinik untuk check-up 6 bulan...
Adik afiq sbenarnye demam sejak semalam dan sekrang masih lagi demam tapi aku senyap jer ngan nurse kat klinik tu,,, kenalah dia cucuk gak bulan ni, lagipun masa aku bawa dia ke klinik badan dia dah reda sikit. Bukan ape, aku tak mau amik cuti tak begaji lagi coz still in probation. Akak fiqa plak ikut opah dia balik kg subuh tadi ngan pakcik aku tuk menziarahi opah sedara aku yang meninggal semalam di kl dan bawa balik kampung padahal mak aku tu baru sampai semalam dirumah aku. Menangis gak akak fiqa bila bepisah ngan aku subuh tadi, sayu jer tapi kejap je tu... aku call mak aku dia kata dah ok dah... Akak fiqa pun mak aku sempat bawa g check-up 2 taun kat kg laks, berat dia dah 12.5kg dah 2 bulan dok ngan mama naik sekilo tu...alhamdullilah, selera makan dia bersama ngan mama dia ni semakin bertambah..yerlah maybe suapan mama ni lagi ummm kot, huhuhu.
Hari ni, aku bedua ngan adik afiq jer... Lepas check-up tadi, aku sempat mencuba resepi rendang dendeng yang aku sibok nak wat dari dulu..emmm sedap gak, leh ler wat raya haji ni... memang rumit nasib baik lepas kena cucuk adik afiq tido sampai ler selesai aku memasak.


Ramuan ringkas...tuk rendang dendeng

Dah jadi dah...sedia untuk dimakan dan diratah...

Pukul 2.30 laks aku g servis keta laks betemankan adik afiq jer... Demam, tapi adik afiq masih ceria

video
Opah kate adik afiq demam coz nak merangkak....tapi sekrang tengah layan dok goyang-goyang badan
Uhhhh! selesai gak ape yang dirancang..

Monday, October 26, 2009

Berita Sedih

Innalillahiwajiun
Hari ni lagi sorang sedara terdekat meninggal dunia, opah sedara aku.
Baru 2 minggu lepas adik abah aku yang bongsu meninggal dunia juga, dia mengidap barah otak..
Meh sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka, smoga roh mereka dicucuri rahmat.

Sunday, October 25, 2009

Sebulan yang bz lagi memenatkan

Fuh! Lega hari ni buleh hapdet blog.... Hampir sebulan dah mama niza tak hapdet blog ni...nasib baik tak besarang,,huhuhu. Wah! bz bangat tu, Ape hidaknyer... Sempena hari raye yg dah berlalu, sana sini kekawan buat open house kan, tu pun ade gak yg mama niza n family tak g.Ngan kije tempat baru lagi... alhamdullilah smua maintain ok,,, i like this job task. Rutin harian laks dah berubahkan... Papa dah keje tempat baru (smoga papa happy keje kat sana wlupun agak memenatkan lagi kan - takpe papa cakap tuk anak2 tak kesah ler) Akak fiqa laks sekarang dah dibawah jagaan kami sepenuhnyer...(wat mak tersayang, saya minta maaf coz amik balik cucu kesayangan mak ni, takde niat pun nak sakit kan ati mak). Emmm..nanti mama niza serba sikit rutin harian baru mama niza ek...
Sekarang meh layan sedikit gambo dan xtvt sepanjang sebulan lepas mama niza n family..

Sibok2 beraya sempat singgah tempat-tempat nie

Bersantai bersama mak dan abang serta akak ipar selepas beraya umah sedara-mara sekitar Shah Alam ni @ Taman Tasik Shah Alam.


Funfair @ Klang Central. Saja suka2 - tengok tu token skali main 3 hengget .....dapatnyer, ades kecik jer adiahnyer. Akak fiqa merasa gak merasa naik buaian roda ni...wlupun tak beso cam eye of malaysia tapi tu pun dah gayat dah takpelah jadilah merasakan...
Gambar dua kat atas tu Umah maksu aku @ Kajang, pakcik aku yg suka sangat kat akak Fiqa, tu yang berebut kasut hiasan tu anak dia Atirah, tua dua bulan dari adik afiq. Ni tengah besiap nak g beraya umah sedara kat area KL...
Gambar dua kat bawah tu pulak, member aku Bib, telah dirisik oleh teman lelaki dia baru2 ni..Tahniah bib... Sedikit hantaran dr Bib tuk teman lelaki dia...ada hantaran yg aku ngan Zai buat dirumah aku semasa diorg datang beraya umah aku sehari sebelum majlis berlangsung.
Perkahwinan Hasnol (ex-colleague) dan pasangannya @ Rinching... Tahniah gak wat Hasnol. Smoga kekal dan bahgia selalu. Tu bunga api buatan sendiri, menarik.
Sibok kutip/petik cili api... @ Kampung Papa, Sungai Sumun, Perak.

Farewell with Ms Pia Westerlund (ex-colleague) @ Domino Carefour Subang Jaya. Bulan November ni dia akan berpindah ke China. Bon Voyage Pia, I will miss U .... Muka letih lepas g pengkebumian pakcik di Taman Medan @ Petaling Jaya. Sempat gak menyelinap jumpa Ms Pia, dah wat date takkan nak batalkan

Akak fiqa excited tengok binatang2 tu. Eh blakang Papa ngan akak Fiqa tu ade tikus terbesar kat dunia ni... cam unta kontot laks tapi comei.. orang utan tu pun sibok beraksi... @ Zoo negara.

Aksi Akak Fiqa dan Adik Afiq @ umah.... layanzzzzzz
Haaaa...mana laks gambo2 open house ni ek.... leh laks tak done nak amik gambo2 ni..yerlah banyak yang rushing...kelam kabut lagi ngan dua org kesayanganku ni lagi..
September & October
Uh! what a tired month. Afterthis back to normal...