Tuesday, October 27, 2009

Hari ini

Emmm, tak tau nak letak tajuk ape....
Hari ni aku bawa adik afiq ke klinik untuk check-up 6 bulan...
Adik afiq sbenarnye demam sejak semalam dan sekrang masih lagi demam tapi aku senyap jer ngan nurse kat klinik tu,,, kenalah dia cucuk gak bulan ni, lagipun masa aku bawa dia ke klinik badan dia dah reda sikit. Bukan ape, aku tak mau amik cuti tak begaji lagi coz still in probation. Akak fiqa plak ikut opah dia balik kg subuh tadi ngan pakcik aku tuk menziarahi opah sedara aku yang meninggal semalam di kl dan bawa balik kampung padahal mak aku tu baru sampai semalam dirumah aku. Menangis gak akak fiqa bila bepisah ngan aku subuh tadi, sayu jer tapi kejap je tu... aku call mak aku dia kata dah ok dah... Akak fiqa pun mak aku sempat bawa g check-up 2 taun kat kg laks, berat dia dah 12.5kg dah 2 bulan dok ngan mama naik sekilo tu...alhamdullilah, selera makan dia bersama ngan mama dia ni semakin bertambah..yerlah maybe suapan mama ni lagi ummm kot, huhuhu.
Hari ni, aku bedua ngan adik afiq jer... Lepas check-up tadi, aku sempat mencuba resepi rendang dendeng yang aku sibok nak wat dari dulu..emmm sedap gak, leh ler wat raya haji ni... memang rumit nasib baik lepas kena cucuk adik afiq tido sampai ler selesai aku memasak.


Ramuan ringkas...tuk rendang dendeng

Dah jadi dah...sedia untuk dimakan dan diratah...

Pukul 2.30 laks aku g servis keta laks betemankan adik afiq jer... Demam, tapi adik afiq masih ceria

Opah kate adik afiq demam coz nak merangkak....tapi sekrang tengah layan dok goyang-goyang badan
Uhhhh! selesai gak ape yang dirancang..